Welke kassa moet ik kiezen?

Help, ik heb een kassa nodig! Welke kassa moet ik kiezen? De kassawijzer weet raad!

Help, ik ga een kassa kopen… Maar welk kassasysteem heb ik dan nodig? Geen probleem, de kassawijzer biedt alvast enkele mogelijkheden die u zeker zullen helpen bij het maken van een keuze. Zo komt u beslagen ten ijs als u een kassa gaat kopen! Lees deze kassawijzer goed door en u zult een basiskennis hebben over welke systemen voor welk doel beschikbaar zijn. Een kassa bestaat uit twee delen: Eén deel is de personeelskant waarop de mensen de goederen registreren. Het andere deel is de management kant, de rapporten die voor de manager of eigenaar uitgedraaid worden. Ten slotte slaat u alles aan op de kassa om een goed en helder overzicht te verkrijgen in uw gemaakte omzetten.

De personeelskant

Hier gaat u lezen over de personeelskant, verderop in de kassawijzer leest u over de magementkant. De vraag: Hoe gaan de artikelen aangeslagen worden op het systeem? Wilt u gaan boeken in groepen? Of wilt u elk artikel apart aanslaan zodat deze ook per stuk apart op de klantenbon vermeld worden?

Er zijn dan een aantal oplossingen beschikbaar:

MOGELIJKHEID 1:

Voor elke omzetgroep een aparte toets op de kassa. Een voorbeeld: Iemand denkt: ‘ik ga schoenen kopen, model X2000, ze worden aangeslagen op de kassa als € 89,- op de groep schoenen, in het rapport staat dan de totale omzet van alle soorten schoenen bij elkaar op één teller vermeld. Er is al een tekstschrijvende groepen kassa voor € 299,- Enkele tekstschrijvende groepen kassa’s zijn: 12 groepen: Casio SE-S100 25 groepen: Casio SE-S400 72 groepen: Casio SE-450 140 groepen: Sam4S Nr-500 Onbeperkt: ProfX POS Touch-screen kassa

MOGELIJKHEID 2:

Voor elk artikel een aparte toets, voor horeca (met vochtbestendig toetsenbord) of winkels met beperkt assortiment, u slaat alle artikelen aan op hun eigen knop waarna het artikel met naam en prijs verschijnt in het display en op de klantenbon. In het rapport staat dan de totale omzet van die groep vermeld, echter, u kunt ook de verkopen per artikel uitdraaien in een apart rapport. Deze systemen zijn er vanaf € 300,- 25 artikeltoetsen: Casio SE-S400 72 artikeltoetsen: Casio SE-450 140 artikeltoetsen: Sam4S Onbeperkt: ProfX POS Touch-screen kassa

MOGELIJKHEID 3:

Gaan werken met barcode en scanning, voor winkels met een uitgebreid assortiment. U slaat alle artikelen aan door middel van het lezen van de unieke barcode op elk product. Een systeem dat vaak zeer eenvoudig op te zetten is en veel duidelijkheid verschaft in de rapporten. U kunt van ieder los artikel de verkopen zien. Wij leveren u een computer, kassa en software compleet kant en klaar geïnstalleerd voor onder € 2000,-, uniek in Nederland! De volgende kassa systemen zijn geschikt om te werken met scanning: 20.000 barcode items: vanaf de Sam4S NR500 en hoger Onbeperkt: ProfX POS Kijk voor meer info over scansystemen op de pagina over de scankassa-systemen. Wat wordt de mate van beveiliging? Hoe ver wilt u uw kassa systeem en geldstroom beveiligen?

SITUATIE 1:

U heeft geen beveiliging nodig, u werkt alleen of weet dat er nooit problemen met de kas zijn. Zet de kassa in de registratiestand en iedereen kan er op werken.

SITUATIE 2:

In veel zaken is het vertrouwen in de vaste medewerkers groot, en kunt u er vaak vanuit gaan dat u uw mensen kunt vertrouwen. Strikte beveiliging is dan wellicht niet nodig. Wel is het prettig om te kunnen zien wie een aanslagfout gemaakt heeft. Aanmelden op de kassa met een aanmeldtoets is dan een afdoende oplossing omdat alle handelingen die de medewerker doet in het journaal apart opgeslagen worden onder vermelding van de naam van de medewerker.

SITUATIE 3:

In een grootwinkelbedrijf met een kassière aan een toonbank wordt de complete dienst uitgedraaid aan het einde van de werkdag, hij of zij heeft dan een complete eigen binnenbak voor de geldlade en is zelf verantwoordelijk voor het geld in de kassalade. Hiervoor zijn tevens geldcassette deksels beschikbaar, wel zo handig als iemand een keer een lade omstoot of laat vallen en het is tevens niet prettig om met een open volle bak geld door de winkel te moeten lopen. De bakken worden in de kluis geplaatst en ’s avonds wordt aan de hand van de rapporten het geld geteld en gekeken of alles klopt. Hierdoor zijn fouten altijd tot één persoon te herleiden.

SITUATIE 4:

In een Horeca situatie wilt u vaak totale beveiliging en controle, de medewerkers krijgen een eigen sleutel op de kassa en een eigen portemonnee waarmee afgerekend wordt. Doordat de medewerkers aan de kassa door middel van een externe keukenbonnen printer enkel kunnen bestellen uit de keuken door artikelen aan te slaan op het systeem met hun eigen sleutel is er geen mogelijkheid tot fraude als twee aanslaan en drie leveren. Iedere medewerker is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn of haar eigen portemonnee. Hierdoor zijn fouten altijd tot één persoon te herleiden.

De management kant

Als voor u een strook met de verkoop totalen en btw. uitsplitsing van een dag, week of maand meer dan voldoende is dan volstaat zelfs het eenvoudigste kassa systeem. U draait een strook uit aan het einde van de dag met de optelling van de omzet van die dag en BTW uitsplitsing voor uw boekhouding. Wilt u op dit moment precies kunnen zien wat de omzet is en hoeveel er nog op voorraad is van een artikel? Of heeft u meerdere locaties en filialen? Wilt u de omzet centraal via internet uit kunnen lezen, totaal of per filiaal? Dan is het systeem voor u een computerkassa. U kunt dan ineens wel heel veel meer met uw systeem. Uitgebreide informatie is uiteraard beschikbaar maar neemt u voor meer informatie over een computer kassa ook eens een kijkje op de pagina van het ProfX POS systeem Wij hopen dat u met deze tekst alvast een een houvast heeft kunnen vinden in de keuze voor de aanschaf van een kassa systeem. Voor elke situatie is er een passend systeem, maar met deze tekst heeft u zichzelf alvast misschien iets voor kunnen bereiden op de aanschaf van zo een machine. Als u meer informatie wenst, neemt u alstublieft contact met ons op, we zitten voor u klaar.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Kassa kopen?
kassawijzer: Kasregisters