ProfX POS Kassasysteem voor Winkelketens


De supermarkt een combinatie van vele producten met allemaal hun eigen regels, voorwaarden en behandeling. Er zijn veel soorten supermarkten. Zo hebben we de dagzaak, in een keten, of geheel op zich zelf draaiend. De avondwinkel en de winkel in een station of ziekenhuis. Ze lijken allemaal op elkaar, maar toch zijn er grote verschillen waar rekening mee moet gehouden worden.

Ik zal dan ook hieronder de verschillen aangeven en belichten. Maar ik zal beginnen met de standaard supermarkt. De volgende productgroepen kunt u met ProfX POS Supermarkt goed verwerken en managen: Bakkerij , slagerij (voorwegen en vers afgesneden), groenteafdeling (voorgewogen maar ook met dagprijzen en afprijzen) en de kruidenierswaren die over het algemeen gescand worden voor de snelle verwerking. Aparte groepen zijn rookwaren, medicijnen, kanspellen en beltegoed. Al deze zaken zijn geregeld in ProfX POS Supermarkt. Zelfs de extra tekst op de bon als de voorschriften van een product nodig zijn. Statiegeld en afrekenen op de meest uitlopende manieren is allemaal mogelijk.

Kassasysteem Retail

Waarom ProfX POS Supermarkt?

Zoals u weet is uw branche belast met veel arbeid als schoonmaken, voorbereiding, inkopen, personeel, financiën en planning. En nog heel veel zaken die u nu waarschijnlijk op de automatische piloot afwerkt zonder dat u het zelf in de gaten hebt. Met ProfX POS werkt u alleen met de zaken die er voor u toedoen.

Het verkopen van goederen in de supermarkt gaat vaak gepaard met aanbiedingen. Om deze aanbiedingen te maken gebruiken we een aantal instrumenten. We gebruiken een staffel in het artikel of we maken gebruik van Mix en Match. Hier zijn een aantal mogelijkheden zoals 2 voor de prijs van 1 of de goedkoopste gratis. Enz. enz. Ook kunt u aan vaste klanten een omzet gerelativeerde korting geven. En u kunt artikelen netto zetten zodat er geen enkele korting op gegeven kan worden.

De omzetten worden geregistreerd vanuit de Hoofdgroep met daar onder de Groep en in de groep zitten de artikelen. U kunt ook één of meerdere leveranciers aan een artikel koppelen. Binnen ProfX POS kan veel, heel veel, maar u gebruikt alleen wat u nodig hebt. Zonder last te hebben van overtollige ballast. Heeft u er later alsnog behoefte? Dan dan schakelt u eenvoudig bij.

Statiegeld

Zaken zoals statiegeld, klantenkaarten en punten sparen is allemaal goed geregeld. U kunt ook uw dagprijzen automatisch op uw website mee laten veranderen als u deze wijzigt in uw artikel. Ook weer eenvoudig en zonder er over na te denken wordt dat geregeld. ProfX POS is voor u gewoon de uitkomst en het gereedschap waar u tijd en geld mee kunt verdienen.


Wegen

Wegen in de supermarkt. Helaas is gebleken dat we klanten niet zelf kunnen laten wegen, er ging gewoon teveel extra in het zakje van de klant. Daarom laten we de klant zelf voorwegen en wegen we alles bij het afrekenen na.

ProfX POS is gecertificeerd om te mogen afwegen in de winkel, zo hebben we dus de weegschaal gecombineerd met de kassa, alles netjes ingebouwd voor een snelle afhandeling. Er zijn twee manieren van afwegen waar uit gekozen kan worden: snelwegen en door middel van afweging met goedkeur knop. In de supermarkt bij de checkhout gebruiken we over het algemeen de snelle manier. En in de slagerij, groenteman of chocolaterie de manier waar de klant kan goed keuren. We gebruiken hier ook vaak een etiket die bij de kassa wordt gescand.


Interesse? Neem contact op, of kom langs in de showroom!