Veilige kassarollen, vrij van BPA

05 Nov 2020 09:24

Veilige kassarollen, vrij van BPA

Bisphenol A (BPA) is een chemische stof die in veel producten voorkomt. BPA wordt gebruikt in plastics die worden toegepast in bijvoorbeeld bouwmaterialen, elektronica, plastic flessen, (voedsel)verpakkingsmateriaal, implantaten, infuusapparatuur en in thermische kassarollen. Het zit inmiddels bij iedereen in het lichaam. Ook al is de stof onbekend voor de meeste mensen. Het is een van de meest geproduceerde chemicaliën ter wereld.

Het is erg giftig in grote hoeveelheden. Maar uit 202 van de 217 onderzoeken die zijn gedaan naar de schadelijkheid van bisfenol A, blijkt dat de stof ook in lagere doses schadelijk kan zijn. Als de stof door uw huid is binnengedrongen, kan er een huidallergie ontstaan. De stof is vooral gevaarlijk voor vrouwen en kinderen, vanwege hun kwetsbare immuunsysteem waar de stof schade aan kan richten.

Ook is het slecht voor de milieu, want Bisphenol A zit in huishoudelijk afvalwater dat in aanraking komt met de natuur. Maar er worden gelukkig wel steeds meer maatregelen genomen tegen BPA. In 2011 werd binnen de EU BPA babyflessen verboden. Sommige EU landen verbieden BPA producten die voor 3 jaar en jonger zijn. Steeds meer bedrijven verkopen BPA-vrije producten.

Ondanks het feit dat BPA slecht is voor zowel mens als natuur, heb je nog steeds bedrijven die BPA producten (dus ook thermische kassarollen met BPA) verkopen.

Wij zijn een van de bedrijven die wel BPA vrije kassarollen verkopen, omdat het beter is voor de milieu en uw gezondheid. Kassamedewerkers komen bij iedere klant, en dus dagelijks, in aanraking met de kassabon. Het is dan ook belangrijk dat u uw verantwoordelijkheid neemt en BPA vrije rollen gebruikt.

De kassarollen die bij kassacentrum.nl besteld zijn, zijn allemaal BPA vrij en voordelig in aanschaf.

 

Met vriendelijke groet,

Nico Schreuder


Contact

Chroomstraat 34
2718 RR Zoetermeer
Nederland
079 7170707
info@kassacentrum.nl