De kassafuncties van een ProfX POS systeem

07 Oct 2017 11:07

De kassafuncties van een ProfX POS systeem

Op elke kassa’s zijn een aantal kassafuncties aanwezig, bijvoorbeeld om het journaal uit te draaien, maar ook om iets terug te boeken of een bon achteraf af te drukken. De keuze van de kassafuncties kunnen we samen bepalen.

Hier onder vind u een opsomming van de kassafuncties die mogelijk zijn op ProfX Pos. Samen kunnen we later bepalen welke kassafuncties voor u van belang zijn. Ik neem als voorbeeld ProfX POS, deze kassa heeft een groot aantal goed werkende kassafuncties.

Voor de duidelijkheid moet ik u wel uitleggen dat niet alle kassa’s alle beschreven kassafuncties kunnen verwerken. Vooral bij de goedkopere kassa staan vaak alle kassafuncties vast op het toetsenbord en kunnen dan niet verplaatst worden. Vanaf het segment machines van rond de € 500,00 kan dat meestal wel, maar ook daar hebben we afwijkende modellen in.

Daarom maak een selectie van de functies die u wilt gaan gebruiken, samen kunnen we dan de juiste machine voor uw onderneming vinden.

Basis kassafuncties

111   Decimale punt: deze gebruikt u binnen de kassa bijvoorbeeld om 1,5 x een prijs te doen.

120   Maalteken: aantal  X bedrag of lengte x breedte x bedrag.

1005 Menu shift: Met deze functie kunt u van laag naar laag springen. Ook kunt u een groep aan deze toets koppelen om er zodoende direct op te kunnen boeken.

100 t/m 110 zijn voor de cijfertoesen en de 00.

1001 Pijl omhoog: Hiermee scrollen we door het boekingsscherm naar omhoog.

1002 Pijl omlaag: Hiermee scrollen we door het boekingsscherm naar beneden.

 

Backup kassafuncties

5022 Backup Database: deze toets is de belangrijkste toets in uw kassa. een backup maken duurt gemiddeld rond een minuut en toch vergeten veel ondernemers het. U kunt deze dienst ook bij ons uitbesteden, wel zo veilig.

Denk er om, u heeft 7 jaar bewaarplicht van financiële transacties in uw administratie.

 

5024 Back-up terugzetten: wij adviseren wanneer u dit wilt gaan gebruiken overleg eerst even met u monteur of dit de juiste keuze is.

5027 Online back-up: deze gebruikt u als u tussendoor van uw back-up abonnement gebruik wil maken.

 

Boeken

508  Afboeken representatie: Als u de afboekcode tabel heeft ingevuld kunt u in het vakje functiewaarde de afboekcode invullen voor bijvoorbeeld eigengebruik, diefstal of verlies. deze waarde kunt u in de afboekcode tabel op in of verkoop prijs zetten.

503 Afboeken voorraad: Met deze functie kunnen we voorraad afboeken tegen inkoopprijs inclusief de BTW. Deze gebruiken we ook voor het afboeken van diefstal of promotie

321 Barcodetoets: Deze toets gebruikt u als een barcode niet leesbaar is door de scanner. U drukt op de toets en vult het nummer in en geeft een enter en het artikel staat op u boekingslijst.

418 Bereken kortingsbedrag: Notatotaal- (invoerbedrag) = kortingbedrag. Deze functie gebruikt u als u met uw klant het bedrag over de gehele bon wil afronden op een rond bedrag.

700 Boeken tegen inkoop. Deze functie werkt als volgt, u raakt het artikel in de boekingslijst aan de regel wordt gemarkeerd en druk op de functietoets Boeken tegen inkoop en als de inkoopprijs bekend is veranderd de verkoopprijs in de inkoopprijs als de inkoopprijs niet bekend is krijg u een waarschuwing inkoopprijs is 0,00

130 Correctie  C  Corrigeerd de laatste handeling.

613 Extra pinnen hier kunt u het bedrag ingeven wat er extra gepint moet worden u betaald het wisselgeld contant uit. Let op pinnen kost geld. Advies gebruik dit alleen in combinatie met een verkoop. U kunt ook voor extra pinnen een artikel aan maken. Dus Extra pinnen 0,25 en afslaan via extra pinnen met het bedrag. een pin betaling kost gemiddeld € 0,065.

4012 Extra tekst onder aan de nota. dit gebruikt u als u uw klant nog iets unieks wil vertellen als garantie of gebruik.

140 Fout. Deze functie gebruikt u als volgt, u raakt de regel aan deze wordt gemarkeerd vervolgens drukt u op fout en de regel verdwijnt. U kunt deze functie ook na subtotaal gebruiker dan vervalt de gehele bon. Het gebruik van deze functie wordt geregistreerd in het ProfX POS systeem onder de gebruiker. En is zichtbaar in het journaal.

300 Groep.  Artikelgroep dit is een toets waar een groep aan gekoppeld wordt en waar u dan rechtstreeks in de groep kan boeken. Zie menu shift 1005 heeft de zelfde functie alle kunt u met menu-shift ook naar een andere boekingslaag springen.

322 Happy Hour aan/uit. Binnen artikel hebben we actieprijzen deze kunnen we aan en uit zetten. Actieprijzen kunnen ook van datum tot datum lopen. Dus heeft actieprijzen een bubbel functie.

505 Inboeken voorraad. Met deze functie kunt u snel uw voorraad bijboeken. U zet de functie en boekt de goederen vervolgens zet u de functie weer uit en u krijgt uit de printer een boekingslijst met uw geboekte goederen.

 

U kunt ook op artikelniveau ziet wanneer en hoeveel er geboekt is. Open het artikel en open voorraad rechts onder.

411 Korting bedrag: Na het boeken van een artikel of na de subtotaal kunt u nog een bedrag aftrekken dit bedrag zet ProfX om in een percentage om uw cijfers zuiver te houden.

410 Korting percentage. Als kortings bedrag.

402 Ladeopen. Deze functie kan van uit systeeminstellingen ondersteund worden met een reden. Hier moet de gebruiker opgeven waarom de lade open gedaan is.

328 Loyalty Transact, 326 LT bedrag opvoeren, 327 LT punten afboeken, 329 LT saldo opvragen.  Deze funties zijn  voor als u een winkel keten heeft en daar de klant punten wil laten sparen en dat ze die in alle winkels kunnen inleveren.  Denk er om binnen ProfX POS kan u uw klant puntene laten sparen met de module debiteuren. Deze methode is dus aanzienlijk voordeliger als een extern spaar systeem.

601 Media Change. Betaalwissel.  Als u de pinautomaat of de wisselgeldautomaat niet gekoppeld heeft maar gewoon onder een toets op het toetsen kan het zijn dat u de pintoets al ingedrukt heeft en de klant toch voor een ander manier van betalen kiest met deze functie kunt u na het afsluiten nog wisselen van betaalmiddel.

 

Mooier is nartuurlijk als alles gekoppeld is dan loopt het automatisch.

400 PLU (price look up) ofwel een Artikel. Onderdeze funtietoets koppeld u een groep met een artikel op het toetesenbord. U kunt hem op de laag zetten die u voorstaat (kan ook op meerdere lagen als dat beter uitkomt. tevens kunt u er nog een kleur een afbeelding of een actie aanhangen. De ac. tie kan zijn ga na het indrukken naar een andere laag binnen mijn toetsenbord.

303 PLU toets. als u de plu nummer weet kunt u ze hier ingeven en de boeking komt direct op de bon.

413 Price Check. Controleer de prijs en de voorraad en stuur het naar het boekingsscherm.

323 Prijsoverschrijving, geen korting.

502 Retour bedrijf. Retour terug de voorraad in.

501 Retour niet terug in bedrijf. voor goederen die bijvoorbeeld terug moet naar een leverancier.

506 Statiegeld ontvangen.

507 Statiegeld uitbetalen.

401 Subtotaal. Tussentotaal.

614 Tegoedbon.

600 Transactie, in combinatie met de functie keuze Contant PIN Bankcontact kunt u afrekenen. Bij de tabel betaalmethodes kunt u eigen betaalmethodes aanmaken.

5059 Verkoop wordt inkoop exclusief btw.

325 Voucher bedrag.  deze funties gebruiken bij voordeel acties.

302 Zoek artikelnummer

310 Zoekgroep

 


Contact

Chroomstraat 34
2718 RR Zoetermeer
Nederland
079 7170707
info@kassacentrum.nl