Hoe richt ik mijn winkel in?

04 Oct 2017 09:00

Hoe richt ik mijn winkel in?

De winkelinrichting is in belangrijke mate de sleutel naar succes in uw winkel. De kassa in combinatie met de winkelinrichting is daarbij een belangrijk meetinstrument. Zo kunnen we meten welke artikelen of  artikelgroepen er het meest verkocht worden. Zijn dit goederen die aan de dagelijkse levensbehoefte voldoen, dan zetten we deze achter in de winkel. Zijn het trendy producten dan zetten we ze het liefst in de etalage.

U ziet: hier hebben we de eerste splitsing in de winkelinrichting al gemaakt.

De meeste winkels zijn vierkant of langgerekt. Waar we met de winkelinrichting mee rekening houden is de gewoonte van de meeste klanten dat de klanten doorgaans aan de buitenzijde van de winkel rond lopen. Verstoren van deze volgorde is niet verstandig want de mens is nu eenmaal een gewoontedier. Verstoring van gewoontes leid tot storing en storing geeft onrust en dat verkoopt nu eenmaal niet.

We weten nu enkele zaken waar we ons aan moeten houden om een basis te leggen voor een goede inrichting maar er is meer.

Als u uw productgroepen in kaart brengt kunt u deze verdelen in verschillende categorieën. Deze categorieën kunnen we indelen in eerste levensbehoefte, af en toe nodig maar moet aanwezig zijn, trendvolgend product, strategische producten.

We plaatsen de eerste levensbehoeftes achteraan in de zaak. De klant moet langs alle andere producten en dat zal tot meer aankopen leiden.  De af en toe nodig artikelen kunnen net zo als de strategische artikelen in het middendeel, hier komen klanten regelmatig voor langs en weten vaak precies waar het ligt. Om de klant tot meer aankopen te bewegen is het goed om de producten binnen hun sector af en toe te verleggen. Dit leid tot kort zoek gedrag dus meer aankoop. Trendvolgende producten lenen zich er ideaal voor om klanten aan te trekken, van deze goederen plaatst u enkele stuks vooraan in de winkel of in de etalage en de rest verder in de winkel. Strategische producten heeft u vaak nodig maar brengen in de regel niet genoeg op. Ook voor deze producten komen klanten speciaal naar de winkel en kunnen dus in hun sector uitstekend de onderkanten van de winkelrekken vullen.

Kijk ook nog een keer hoe u de keuze van uw kassa met uw winkelinrichting kunt combineren.

 

Met vriendelijke groet,

Nico Schreuder


Contact

Chroomstraat 34
2718 RR Zoetermeer
Nederland
079 7170707
info@kassacentrum.nl